marți, 25 iunie 2019

Întâmplări şi chihuahua


Primul pas

El o iubea. Ea avea un pui de chihuahua, pe care îl plimba în fiecare zi. După multă adoraţie mută, el şi-a luat inima în dinţi şi a făcut primul pas. Pe capul puiului de chihuahua, pe care, de emoţie, n-a apucat să-l vadă. A fost, fireşte, piciorul stâng. Au urmat un ordin de restricţie şi plata veterinarului. Şi o idilă cu veterinarul. A lui - încă nu-şi lămurise pe deplin heterosexualitatea exclusivă. Idila n-a evoluat, doctorul a rămas cu o obsesie pentru câinii minusculi.

Pasul doi

A început să-i lase flori în faţa uşii. Câte şapte în fiecare dimineaţă. Femeia de serviciu le ridica în fiecare după amiază. Le punea într-o striclă de plastic tăiată de la jumătate, pe măsuţa de lângă televizor şi îşi imagina că are un iubit secret. S-a apucat să scrie poezii de dragoste şi le-a postat pe Facebook. Numărul de like-uri a năucit-o. A intrat în mai multe grupuri de gospodine poete, a publicat o carte şi s-a măritat cu un Don Juan întârziat, iubitor şi el de poezie şi de flori. Au petrecut noaptea nunţii înconjuraţi de mai multe buchete de crini imperiali şi au păşit împreună în eternitate în jurul orei cinci a.m., după calculul rapid al medicului legist.

Pasul trei

I-a scris scrisori, neavând abilităţi deosebite pentru corespondenţa electronică. O dată la două zile, poştaşul depunea câte un plic în mâna ei atent manichiurată. Poştaşul era frumuşel şi între două (sau mai multe) relaţii. S-a născut de-aici o poveste cam tulbure, urmărită cu ochi indiferenţi de căţelul chihuahua, care nu mai era pui. După o ceartă al cărei motiv se afla în nişte SMS-uri din telefonul lui, pe care ea căpătase obiceiul să le citească pe ascuns, poştaşul a plecat lăsând uşa larg deschisă, ca să fie original. Patrupedul a valorificat pe loc oportunitatea şi a ieşit la o plimbare solitară, care s-a lăsat cu un amor maidanez, din care au rezultat trei corcituri lamentabile. Crescut în apartament, craiul n-a mai găsit drumul către casă, stăpâna neconsolată a lipit afişe cu poza lui pe mulţi stâlpi, apoi a descoperit binefacerile unei depresii tratate după ureche, cu Xanax, Diazepam şi, ocazional, votcă. N-a fost bine. Deloc.

Pasul patru

Într-o zi, el a luat hotărârea definitivă: s-a sinucis. Mă rog, în felul lui. A scris un bilet de adio, l-a scos la imprimanta color, pe fond bleu, l-a împăturit, l-a pus la vedere în buzunarul cămăşii şi s-a aruncat pe geamul de la dormitor. A căzut pe capota maşinii unui vecin care era în divorţ şi încerca disperat să vândă maşina obiect al procesului de partaj n-a mai fost cazul a urmat o dispută îndelungată şi obositoare cu firma de asigurări căci nu prevăzuse nici el nici firma posibilitatea unei asemenea avarieri vecinul a pierdut fosta nevastă a zis că-i lasă lui maşina dar vrea apartamentul procesul încă se judecă vecinul s-a apucat de băut băiatul lui s-a apucat de droguri şi fata de 15 ani a rămas gravidă cu un fost emo mult mai bătrân decât ea care-a învăţat-o mai multe metode de a-şi tăia venele.
Sinucigaşul s-a întors acasă, după şase luni de spitalizare.

Pasul cinci. Ultimul

Amorul lui a capitulat. Ea a capitulat definitiv. Despre chihuahua nu se mai ştie nimic.


































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu